Привіт, Гість! RSS
25.04.2024
НОВИНИ:
ЖОВТЕНЬ

З метою формування свідомого вибору професії та інформування шкільної молоді про світ професій, шляхи їх набуття Волочиський районний центр зайнятості спільно з організаціями партнерами  організували проведення заходу «Ярмарок професій» за участю навчальних закладів, представників ринкоутворюючих підприємств, учнів загальноосвітніх шкіл, педагогічних працівників та батьків, який відбувся 30 вересня 2015 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В даному заході взяв   участь перший заступник голови Волочиської РДА О. Карун та   спеціалісти районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВЕРЕСЕНЬ

4 вересня 2015 року у залі засідань Волочиського районного центру  зайнятості населення за круглим столом зібралися представники органів місцевої влади, відділу освіти, служби у справах дітей, сектору молоді та спорту райдержадміністрації, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, загальноосвітніх шкіл міста та району, Волочиського промислово-аграрного професійного ліцею.

Обговорювалися питання профорієнтаційної роботи. Тематика круглого   столу : «Соціальне партнерство як основна складова організації профорієнтаційної роботи з молоддю». Засідання  провів директор районного центру зайнятості О. Скиба.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
   Липень
 

 
 
 
 20 та 21 липня 2015 року спеціалісти центру  взяли участь у тренінгу-навчанні за програмою протидії торгівлі людьми, ідентифікації постраждалих і взаємодії суб’єктів соціальної роботи у наданні допомоги особам, що постраждали від торгівлі людьми в рамках реалізації Хмельницького регіонального компоненту проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми, в Україні.
 
 
 
Проводила тренінг Голова Благодійного Фонду «Ксена» Оксана Устинова.

Травень - червень

12 травня по 02 червня 2015 року спеціалісти центру взяли участь в заходах приурочених до  Міжнародного дня сім’ї.

  •   участь у тематичній виставці приуроченій ролі жінки-матері в сім’ї 12 травня 20150 року.

До Дня захисту дітей:

  • конкурс «Караоке на майдані»;
  • ігри, конкурси та малюнки на асфальті для дітей-інвалідів;

 

 

 

 

 

  • обстежили умови проживання дітей з багатодітних, малозабезпечених та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах;
  •                                                   провели індивідуально-профілактичну з неповнолітніми, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Квітень 2015 року

17 квітня спеціалісти центру  взяли участь у тренінгу-навчанні «Життя після війни, як допомогти учасникам АТО відновитися та повернути стабільний психологічний стан після повернення».  Тренінг був організований  за підтримки Агропомхолдингу АСТАРТА-КИЇВ в рамках проекту « Шлях заради життя». Керівник  проекту  психотерапевт Наталія Михайлюк.
 

25 квітня спеціалісти центру взяли участь у соціально-екологічній акції «Зробимо Україну чистою!-2015», яка проходила у м. Волочиську. В ході акції спільно з працівниками кримінально - виконавчої інспекції Волочиського районного підрозділу УДПтСУ у Хмельницькій області  та  спеціалістами Волочиської РДА було здійснено прибирання лісопаркової зони м. Волочиська (сезонне очищення, збір сміття на території лісопарку) та  некваліфіковані роботи з благоустрою по вул. Незалежності (прибирання територій скверів, алей міста).

 

 

 

 В рамках Всеукраїнської акції «Серце до серця» у місті Волочиськ  працівники центру провели з 6 по 30 квітня 2015 року збір коштів на придбання та безкоштовної передачі у користування медичного реанімаційного обладнання.

Збір коштів проводився у закладах району та на вулицях м.Волочиська. Волонтерами в рамках Всеукраїнської акції «Серце до серця» зібрано 242,75 грн., які перераховано у Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця»

 
Лютий 2015 року 
 10 лютого 2015 року з Волочиського району на схід вирушила в  черговий раз гуманітарна допомога від жителів району. Сьогодні рейс на м.Дебальцево, де на одному з блокпостів несуть службу воїни з нашого району, разом з ними  на цій ділянці оборони знаходяться 20 чоловік з різних куточків України. Громада району зібрала всі необхідні речі для солдат.

Працівники РЦСССДМ за власні кошти,   при підтримці районної профспілкової організації працівників державних установ, підтримуючи благодійну акцію Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Любов від Заходу до Сходу» до Дня Святого Валентина, виготовили  привітальні листівки – валентинки з побажаннями для 20 наших  воїнів, придбали  шоколад,  засоби особистої гігієни ( одноразові станки для гоління, упаковки туалетного мила) та  передали  «волонтерами –купідонами» в зону АТО для підтримки наших військових

Популяризація сімейних форм виховання попередня робота з кандидатами на створення прийомної сім'ї.

Центр соціальних служб разом зі службою у справах дітей здійснюють підбір кандидатів в прийомні батьки, опікуни, піклувальники, проводять з ними попередню роботу та готують запити до Хмельницького обласного ЦСССДМ, який  проводить  навчання з метою підготовки, активізації досвіду, набуття навичок у потенційних прийомних батьків, опікунів, піклувальників для того, щоб знаходити порозуміння із прийомними дітьми, вміти спрямовувати власний досвід та знання на створення найкращих умов життя і виховання прийомних дітей. 

 

Січень  2015 року 
 

В четвер, 29.01.2015 о  9.00 проводилась акція  зі здачі крові для потреб захисників Вітчизни. Ініціатор заходу – районна профспілкова організація працівників державних установ.

 Акція приурочена до Дня пам’яті героїв Крут, які є взірцем патріотизму, палкої любові та відданості Батьківщині, взірцем мужності, благородного служіння Україні.

 

 
о  9.00 в станції переливання крові районної лікарні працівники центру   взяли участь у акції
 
 
 
 
 
 
 
 
27 січня 2015 р. відбулося засідання виконкому Користовецької с/р., в якому взяли участь працівники районного ЦСССДМ. 
 

 
Розглядалося питання щодо неналежного виконання батьками своїх батьківських обов’язків сім’ї Сурмій А. С., яка виховує 3 неповнолітніх дітей, та перебуває під соціальним супроводом у центрі як така, що опинилася в складних життєвих обставинах.

 

 

 

Батькам були надані конкретні рекомендації, щодо покращення становища дітей в сім’ї, а саме: проведені профілактичні бесіди, щодо зловживання спиртними напоями, виховання та навчання дітей, створення місць для навчання , інформування, щодо навичок дотримання санітарно-гігієнічних норм та встановлено термін для їх виконання. 

 
 
 
 
 
 
Працівники центру 22 січня на урочистому відзначені Дня Соборності України на річці Збруч, яка в давнину слугувала кордоном між Західною і Східною Україною.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Грудень  2014 року   10.12.2014 року

12 листопада 2014 року конкурсною комісією районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено конкурс на заміщення вакантної  посади провідного спеціаліста відділу соціальної роботи (на період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею  трирічного віку основного працівника Остапчук І. О.)

У конкурсі на заміщення вакантної посади провідного спеціаліста відділу соціальної роботи (на період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею  трирічного віку основного працівника Остапчук І. О.) із 2 претендентів (заяви Дорожук Л.В. та Пуковської Ю.В.), які приймали участь у конкурсному відборі, найуспішніше склала іспит Пуковська Ю.В. Дана конкурсантка, за результатами іспиту, набрала 23,06 бали та успішно пройшла співбесіду.

У конкурсі на заміщення вакантної посади спеціаліста I-ї категорії відділу соціальної роботи  із 2 претендентів (заяви Таловової АО. та Ватоліної Ю.Ю.), які приймали участь у конкурсному відборі, найуспішніше склала іспит Ватоліна Ю.Ю. Дана конкурсантка, за результатами іспиту, набрала 23,08 бали та успішно пройшла співбесіду.

Рекомендовано директору районного  центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді призначити Пуковську Юлію Володимирівну  на посаду  провідного спеціаліста відділу соціальної роботи (на період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею  трирічного віку основного працівника Остапчук І. О.), як таку, що успішно пройшла спецперевірку.

 Рекомендовано директору районного  центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді призначити Ватоліну Юлію Юріївну на посаду  спеціаліста I-ї категорії відділу соціальної роботи, як таку, що успішно пройшла спецперевірку

Соціальна робота  з особами, які переїхали з тимчасово окупованої території
Сім’я Журавльової  Віри  Володимирівни – (1980 р.н ) приїхала до с.Купіль  на постійне місце проживання 20 квітня 2014 року.

 На даний час сім’я, що складається з 8-ми членів родини: Журавльова Таісія Василівна – бабуся ( 1937 р.н.) та 6 дітей:

  • Журавльов Михайло Володимирович – син ( 1996 р.н.);
  • Журавльов Давид Володимирович – син (2000 р.н.);
  • Журавльова Єлизавета Володимирівна – донька ( 2003 р.н.);
  • Журавльова Алеся Володимирівна – донька ( 2008 р.н.);
  • Журавльова Ксенія Володимирівна – донька ( 2011 р.н.).
  • Журавльов    Ярослав     Володимирович – син (01.05.2014. р.н.);

Сім’я  на даний час проживає у   глинобитному будинку, який було надано їй у перші дні  після приїзду, він потребує капітального ремонту, заміни дверей    та підлоги. У будинку 3 житлових кімнати, кожна дитина має своє окреме спальне місце задовільного стану, не вистачає меблів. У липні оформлено  документи на будинок ( договір    купівлі -продажу). До будинку підведена електроенергія, газ та парове опалення, криничне постачання води. Родині надано гуманітарну допомогу одягом та взуттям що були у вжитку Літнім одягом забезпечені, але є велика потреба у взутті.

 

Дану сім’ю взято під соціальний супровід терміном на 6 місяців з метою психологічної підтримки, адаптації до нових умов проживання, допомоги по відновленню ДСД та переведенню виплат за місцем проживання, оформлення будинку.  Громада села прийняла сім’ю  переселенців до себе, як рідних. Всі гуртом допомагають продуктами харчування. 

 

 

 

Діти ще повністю не адаптувалися до нових умов проживання ( не звикли до проживання у сільській місцевості, часто просять маму звозити їх до міста тому, що хата в якій вони живуть знаходиться у віддаленому куточку села. Відстань до райцентру 36 км.Старший син Михайло ( 1996 р.н.); надіється, що найближчим часом Крим звільнять від окупантів і він зможе повернутися до дому, до своїх друзів.

 

 

 

 

 

 

Соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу 

Під соціальним супроводженням перебуває 4 прийомних сім’ї та 2 дитячих будинки сімейного типу.

 Під час здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з дітьми та членами родини проводились індивідуальні консультації та бесіди щодо адаптації, виховання, навчання, організації змістовного дозвілля сім’ї, спілкування дітей з прийомними батьками. Надавалась інформація щодо проведень заходів у місті та залучення їх до участі у заходах.

- На виконання плану соціального супроводження пункту «контакти з біологічними родичами», було надіслано запити на райони про місцезнаходження біологічних батьків, родичів, для вивчення можливості доцільності підтримки контактів дітей з біологічними родичами, а також зберігання за дітьми житла.

- Створено  інформаційний куточок щодо сімейних форм виховання дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського  піклування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заходи до дня захисту дітей 

Спільно з кримінально-виконавчою інспекцією до дня захисту дітей, було проведено інформаційно -розяснювальну роботу  з  дитиною, засудженою до покарань  без позбавлення волі, яка опинилися у складних життєвих обставинах та перебувала під соціальним супроводом надано 3 соціальних послуг щодо профілактики правопорушень та злочинності. На дану тематику був розданий роздатковий матеріал (буклети, листівки).